Cate calorii are mamaliga | calorii mamaliga

cate calorii are mamaliga

Cate calorii are mamaliga

O suta de grame de mamaliga are in jur de 100 de calorii – 150 de calorii.

Mamaliga calorii sau paine calorii

În general, 100 de grame de mămăligă poate să conţină aproximativ 100-150 de calorii, în vreme ce în 100 de grame de pâine se regăsesc 200 de calorii.

Dacă foloseşti mai multă apă în prepararea mămăligii şi preferi varianta mai moale atunci va conţine mai puţine calorii.

Totodată, vitamina A, conținută în porumb, este un antioxidant natural foarte important pentru sănătatea ta și funcționarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbești ușor.

Mamaliga calorii, beneficii si cate calorii are mamaliga

Acest aliment reduce nivelul colesterolului din sânge (bineînțeles nu dacă o consumi cu grăsimi saturate cum ar fi slănina, smântâna grasă sau untul) și reglează concentrația de glucoză din sânge.

Nutriţioniştii recomandă un consum moderat de mămăligă, de preferat mai moale, însă fără să depăşeşti o cantitate de 100 de grame pe zi.

Cate calorii are mamaliga

Însă, nu trebuie să uităm de faptul că în mod tradiţional aceasta vine asociată cu brânză, smântână, ou, tochitură sau sărmăluţe care aduc o mulţime de calorii, transformând preparatul final într-un fel hipercaloric.

Prin urmare, mămăliga poate să fie de folos în curele de slăbire, numai dacă este consumată cu moderaţie şi asociată cu mai multe legume, ciuperci, tocăniţe simple de legume.

Porumbul nu conține gluten, deci poate fi consumat și de cei cu intoleranță la gluten sau boală celiacă și înlocuiește cu succes orezul, grâul și alte cereale cu gluten.

Pentru mai multe informatii despre Calorii, Diete si Valori Nutritionale va asteptam pe Facebook Cate Calorii

Citeste si:

Cate calorii are fisticul

Cate calorii are o bere

Cate calorii are un covrig

Cate calorii are o portocala

Cate calorii are un avocado