Cate calorii arzi in functie de activitate

cate calorii arzi in functie de activitate

Cate calorii arzi in functie de activitate

Arderea caloriilor: Calcul făcut pentru o persoană de 73 de kilograme și pentru un efort „normal” de o oră.

1. Alergarea a 12,8 kilometri într-o oră: 861 de calorii. Un sfat: faceți pauză de un minut la fiecare zece minute de alergare.

2. Săritul cu coarda: 861 de calorii pe oră. Contribuie la o siluetă tonică, grație repetiției mișcărilor dinamice. Toți mușchii sunt solicitați și nu e de mirare că se pot pierde aproape 900 de calorii într-o oră.

3. Taekwondo : 752 de calorii pe oră. Un sport de luptă, unde loviturile de picioare pun în mișcare întregul corp.

4. Înotul: 715 calorii pe oră. Are toate beneficiile celorlalte sporturi. În plus, nu există riscul unei accidentări. Lucrează brațele, abdomenul, gambele, fesierii. Caloriile sunt eliminate grație rezistenței apei. Apa are și un efect de masaj, ca să nu mai vorbim și de un „gomaj” natural.

5. Alergatul pe scări: 657 de calorii pe oră. Permite tonifierea gambelor și întărirea mușchilor abdominali.

6. Alergatul cu 8 km/h: 606 calorii pe oră. Alergarea cu viteză moderată sau chiar un mers rapid are o mai mare eficiență dimineața. Când vrem să slăbim, obiectivul este să folosim mai degrabă lipidele decât glicogenul (zahărul) stocat în mușchi. Alergând dimineața, „păcălim” organismul, care nu are suficiente rezerve de zahăr și atunci consumă din cele de grăsimi.

7. Tenis: 584 de calorii pe oră

8. Rugby: 584 de calorii pe oră

9. Baschet: 584 de calorii pe oră

10. Mersul cu rolele – 548 de calorii pe oră Solicită întregul corp. Rezultatul: calorii eliminate, greutate corporală care scade, tonifierea mușchilor fesieri și ai picioarelor și un exercițiu cardio excelent.

Vezi lista completa de activitati aici: Ce este caloria si cate calorii arzi in functie de activitate

Este bine să combinați o alimentație sănătoasă cu activitatea fizică. Peste tot se recomandă cel puțin jumătate de oră de mișcare pe zi.

Cu cât masa musculară este mai activă în timpul activității sportive, cu atât masa energetică ce se consumă va fi mai mare.

Cu alte cuvinte, cu cât un sport presupune o intensitate mai mare a mișcării, cu atât se ard mai multe calorii.

Sursa: Arderea caloriilor

Pentru mai multe informatii despre Calorii, Diete si Valori Nutritionale va asteptam pe Facebook Cate Calorii